• Störst sortiment på suturer!
  • Bäst pris!
  • Fast fraktpris. Fraktfri budleverans över 5000 kr!

Suturer för kliniken

SuturerOnline.se erbjuder suturer och tillbehör till kliniken till bästa pris. Här finner du Ethicons fulla sutursortiment tilsammans med handplockade suturer från utvalda tillverkare som SMI, Vitrex, B.Braun, Covidien och Resorba.   

Köp suturer online

Alla våra suturer och tillbehör är listade i webbshoppen där du också direkt ser suturens pris. Att lägga en order är smidigt och inget inlogg eller förhandsregistrering behövs. Hittar du inte den sutur du söker så kontakta oss gärna. 

Olika suturer

Det finns många olika sorters suturer och suturkit med flera varianter på suturtråd och nål. Vi har ett heltäckande utbud med både resorberbara och icke-resorberbara suturer som gör att du alltid bör finna rätt sutur för ditt behov. 

Vad är suturer?

Suturer är de förslutande trådar som används för att binda samman kroppsvävnad, vanligtvis hud, blodkärl eller interna organ. Suturering kan behövas exempelvis vid akuta skador eller operationer. För suturering används nästan uteslutande sterilförpackade suturkit där nål och tråd sitter fast monterade. 

Vilka olika sorters suturer finns det?

Framförallt delas suturer upp i kategorierna resorberbara och icke-resorberbara. Resorberbara suturer löses upp i kroppens vävnader. Tiden för detta är beroende på trådens sammansättning och kan variera från några dagar till över ett år. Icke-resorberbara suturer används naturligen för invärtes suturering. 

Icke-resorberbara suturer används framförallt externt, såsom i huden. Dessa suturer avlägsnas geonom suturtagning när de inte längre fyller någon funktion i läkandeprocessen.

Suturering

För själva processen med suturering för att sammanfoga sårytor finns en rad olika tekniker. Dessa är beroende på sårets och kirurgins art samt vilken suturtråd och nål som används. Speciellt vid hudsuturering är det viktigt att med jämn suturering få sårkanterna att hamna på samma nivå för att nå en vacker hudförslutning.

{{::gettext('Back to top')}}